H Σημασία της Πράσινης Διατροφής

Η πράσινη διατροφή, που θάπρεπε νάναι η κύρια διατροφή μας,  στη χώρα μας με τον τεράστιο πλούτο των λαχανικών και φρούτων,  μπορεί να είναι η σπουδαιότερη φυσική θεραπεία για την οστεοπόρωση, αρθρίτιδα, διαβήτη, χαμηλή ενέργεια, στομαχικές διαταραχές και το σημαντικότερο τον καρκίνο.  Οι πράσινες τροφές, περισσότερο οι βιολογικές,  περιέχουν  πληθώρα βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, πρωτεϊνών, ενζύμων, χλωροφύλλης και πολλών άλλων. Στην πραγματικότητα αποτελούν καταλύτες που υποστηρίζουν μια σειρά χημικών αντιδράσεων στο σώμα.
Οι περισσότερες κακοήθειες αρχίζουν όταν κατά τη διάρκεια της χώνευσης, λαμβάνουν χώρα ατελείς χημικές αντιδράσεις, οι οποίες δημιουργούν <τοξικά απόβλητα> στον οργανισμό που τελικά  επηρεάζουν την ομαλή αναπαραγωγή των κυττάρων.  Στη διαδικασία αυτής της αναπαραγωγής, «ζημιές» στα κύτταρα, προκαλούν τη γήρανση, απώλεια οστικής μάζας  καρδιοπάθεια και κακοήθειες.  Οι πράσινες τροφές  βοηθούν στην «ισορροποία του σώματος» και δημιουργούν περιβάλλον υψηλού οξυγόνου, όπου κακοήθειες είναι απίθανο να αρχίσουν.  Χαμηλό ΡΗ η υπεροξέωση
του οργανισμού είναι η  κύρια πηγή πολλών ασθενειών.  Αρχίζει όταν ο οργανισμός, λόγω της λανθασμένης  διατροφής, δεν έχει ικανά αποθέματα  αλκαλικών στοιχείων.  Τότε το αίμα  για τη διατήρηση του αλκαλικού του  ΡΗ  στο 7,365, χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα αλκαλικά στοιχεία, με αποτέλεσμα την  αύξηση της όξινης κατάστασης  σε άλλα όργανα και ιστούς, όπως και στη  διαταραχή λειτουργιών του μεταβολισμού. Το σώμα τότε, προκειμένου να αντιμετωπίσει  την αύξηση του ουρικού,  Lactic  και άλλων ισχυρών οξέων, αντλεί ασβέστιο από τα κόκκαλα για να «ουδετεροποιήσει» αυτά τα οξέα.  Δυστυχώς, αυτό προκαλεί μείωση της οστικής μάζας, αρθρίτιδα και τελικά την οστεοπόρωση.  Ένα άλλο σύστημα αμύνης του οργανισμού, όταν στερείται των πολυτίμων στοιχείων λόγω λανθασμένης η κακής διατροφής, είναι να αποθηκεύει αμμωνία στα νεφρά στην προσπάθεια διατήρησης αλκαλικού αποθέματος. Αυτό οδηγεί σε πέτρες στα νεφρά, ορμονική διαταραχή, κυτταρική ένταση και σιγά σιγά αρχίζει ο δρόμος προς την κακοήθεια.
Η κύρια αιτία υπεροξύτητας του εσωτερικού περιβάλλοντος του οργανισμού, χαμηλού ΡΗ, είναι η κατανάλωση προκατασκευασμένων φαγητών, απλών υδρογονανθράκων, όπως ζάχαρις, προϊόντων με άσπρο αλεύρι, πολύ κρέας, ανθρακούχα ποτά, πολύ καφέ,  ακλοόλ κλπ.   Βέβαια, ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσουμε το  ελαφρά αλκαλικό περιβάλλον που πρέπει, είναι η κατανάλωση οσπρίων, λαχανικών  και φρούτων κατά 80% και  κατά 20% ψάρι,κρέας, κοτόπουλο.  Έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυροποιείται και η πράσινη διατροφή και ανάλογα συμπληρώματα, αποτελεί τη μόνη φυσική προστασία για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών και του καρκίνου.
Η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι οι πράσινοι χυμοί αυξάνουν την οξυγόνωση του οργανισμού, καθαρίζουν το αίμα και τα όργανα, βοηθούν στον μεταβολισμό διατροφικών στοιχείων και ουδετεροποιούν τα οξέα και τοξίνες.   Όσο η επιστημονική έρευνα εμπλουτίζει τη γνώση της    στη πραγματική  αιτία των κακοηθειών, τόσο περισσότερο γίνεται αναγκαίο να αλλάξει  ο τρόπος αντμετώπισης.  Ενώ όμως  πολλοί ερευνητές έχουν πεισθεί γ αυτό, οι περισσότεροι κλασικοί γιατροί και ογκολόγοι παραμένουν πιστοί στη γονιδιακή προέλευση των κακοηθειών.  Αυτή η πίστη οδηγεί στην απόρριψη εκείνων που θεωρούν την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και της αλκαλικής ισορροποίας του οργανισμού σαν την  κυρία ασπίδα στην πρόληψη,  οπότε η εγχείρηση , φαρμακευτική αγωγή και χημειοθεραπεία  αποτελεί μονόδρομο, με τα γνωστά χείριστα τελικά αποτελέσματα στον ασθενή.
Όλα αυτά σιγά σιγά αλλάζουν στον διεθνή χώρο, με την έρευνα που δείχνει ότι μόνο το 20% όλων των κακοηθειών έχει γονιδιακή προέλευση. Ένας πελώριος όγκος επιστημονικών ερευνών καταλήγει ότι η πράσινη διατροφή αποτελεί τη σπουδαιότερη μέθοδο πρόληψης και μακροημέρευσης. (Harvard 1999 issue of Health Letter).
Στo Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) της Ατλάντα, εφαρμόζοντας σε ασθενείς  σωστή ενυδάτωση, την πράσινη δίαιτα, υψηλές διατροφικές   ίνες,  χαμηλά λιπαρά,  πέτυχαν την μείωση περιπτώσεων κακοηθειών κατά 40%.
Μετά από τα ανωτέρω και σύμφωνα με τον Ιπποκράτη,  <Ας αφήσουμε την τροφή να είναι το γιατρικό  και το γιατρικό να είναι η τροφή μας>  .  Ξεκινήστε και σήμερα, δεν είναι ποτέ αργά!

I. Γεωργίου

πίσω »

NG MED, Aγ. Ελεούσης 98, Μαρούσι 15125, Τηλ. 210 8053300, www.ngmed.gr
 
eled