Πραγματική ζωντάνια και υγεία επιτυγχάνεται μόνο με το θαύμα της
Αλκαλικής Διατροφής και Ισορροποίας.
THE  TOTAL HEALTH CONCEPT

Σήμερα, η πλειονότητα του δυτικού κόσμου υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τον δυτικό τρόπο ζωής και διατροφής.
Η νοοτροπία των περισσοτέρων ανθρώπων της δύσεως, είναι να ζούν όπως θέλουν, π.χ με κάπνισμα, πολλούς καφέδες, πολύ κρέας κλπ, πιστεύοντας ότι  και αν παρ ελπίδα πάθουν κάτι,  ο  καλός  θεός και ο γιατρός θα τους κάνει καλά.  Η ιατρική επιστήμη όπως διδάσκεται ασχολείται   με την διάγνωση και φαρμακευτική θεραπεία, κυρίως των συμπτωμάτων των χρονίων και σοβαρών   ασθένειών.  
Αντίθετα,  αυτό που πρέπει να μας κυβερνά είναι <η προσωπική μας ευθύνη για εξασφάλιση της προσωπικής μας υγείας>.   Πρόληψη ουσίας  ενάντια σ όλες σχεδόν τις ασθένειες,  αντί της αγωνίας και τα έξοδα αντιμετώπισης μιας επελθούσης ασθένειας.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι Οι μόνοι υπεύθυνοι για την υγεία μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Στην NG MED, ο στόχος μας και hobby μας  είναι μια ζωή γεμάτη υγεία μέχρι το τέλος της, όσο το δυνατό μακρυά από φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Αυτό μπορεί να σας φαίνεται απίθανο και αδύνατο, αλλά  δεν είναι.       . 
Ο σοφός Ιπποκράτης καθόρισε πολύ σωστά ότι <είμαστε ότι τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε>.
Οι περισσότερες <γρήγορες> τροφές που ο σημερινός άνθρωπος αναλώνει,  πλεον κάπνισμα, πλέον αλκοόλ, καθιστική ζωή με μηδενική άσκηση, λίγο νερό, οδηγούμενοι στη παχυσαρκία και κυρίως στην ακούσια αφυδάτωση του οργανισμού, αποτελούν τους παράγοντες που οδηγούν αργά η γρήγορα στην έναρξη και εξέλιξη των σοβαρών ασθενειών (καρδιοπάθειες, καρκίνος, διαβήτης, οστεοπόρωση κλπ) που μαστίζουν την ανθρωπότητα και οφείλονται κυρίως στην  προοδευτική οξέωση (δηλητηρίαση)  του εσωτερικού περιβάλλοντος του οργανισμού.
Σχεδόν όλες οι ασθένειες αρχίζουν όταν το εσωτερικό περιβάλλον του σώματος επιβαρύνεται με τοξίνες, που επακόλουθο έχουν την εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος και την έναρξη ασθενειών.  Παρόλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε ότι  ο οργανισμός του ανθρώπου είναι πολύ δυνατός και σοφός, ώστε αν έγκαιρα λάβουμε μέτρα, τότε   με απλά βήματα μπορούμε να ξαναβρούμε την ισορροπεία του.

 1ο βήμα λοιπόν είναι να διαπιστώσουμε το μέγεθος της επιβάρυνσης του οργανισμού από τις τοξίνες που οδηγούν στην όξινη κατάσταση.
Αυτό γίνεται εύκολα και με αμελητέο   κόστος, με τα Ph Stix.  Χαρτάκια  που μετρούν με ακρίβεια το ΡΗ των ούρων και σάλιου, προσδιορίζοντας την πραγματική κατάσταση της ισορροποίας  του οργανισμού.   Προσδιορίζεται έτσι η επάρκεια  στοιχείων στον οργανισμό που εξουδετερώνουν τα οξέα και διατηρούν το εσωτερικό περιβάλλον σε ισορροποία η ελαφρά αλκαλικό.

Τι είναι όμως το ΡΗ και η μέτρησή του;
Το ΡΗ είναι τo ακρονύμιο  του ‘’Potential Hydrogen’’. Δείχνει την όξινη η αλκαλική κατάσταση των ουσιών και μετράται με την λογαριθμική κλίμακα ΡΗ με τιμές από 0-14. Δηλωνει δε  την δυναμικότητα(Ρ) μιας ουσίας στην απελευθέρωση  ιόντων Υδρογόνου(Η+). Τιμή ΡΗ 7 δηλώνει την <ουδετέρα κατάσταση>. Από 1-7 μια ουσία η υγρό είναι ¨Οξινο και από 7-14 αλκαλικό. 
Ο άνθρωπος ζεί όταν το εσωτερικό περιβάλλον του είναι μεταξύ ΡΗ 4 έως 9 περίπου.
Στο σοφό σώμα μας, το δέρμα έχει ΡΗ 5,5 (όξινο για προφύλαξη εισόδου μικροβίων), το στομάχι  ΡΗ 2-3(πολύ όξινο για την διάσπαση τροφών), ενώ το αίμα είναι ελαφρά αλκαλικό 7,365, με ασήμαντη διακύμανση.  
Εξ ίσου όμως σημαντικά  είναι  τα υγρά  μέσα και έξω από τα 75 τρισεκατομύρια  κύτταρα  που απαρτίζουν  στον οργανισμό,  που είναι περίπου το 65-70% του βάρους, τα οποία πρέπει να διατηρούνται  αλκαλικά,  ώστε να διασφαλίζεται η υγεία.

<Η ισορροποία όξινων και αλκαλικών στοιχείων  προσδιορίζει την τελική υγεία του ανθρώπου και εξαρτάται από την αλκαλική διατροφή που αποτελεί τη μόνη πραγμαική ασπίδα πρόληψης, ενάντια σ όλες τις ασθένειες.>

Με απλά βήματα  μπορεί να επιτευχθεί αυτή η ισορροποία με την  αποτοξίνωση του οργανισμού,  ώστε το ΡΗ νάναι μεταξύ 7-7,5.  Τότε οργανισμός  βρίσκεται στην κορυφή της υγείας.
Τότε, σχεδόν καμία ασθένεια δεν μπορεί να μας προσβάλει. ¨Ολες οι ασθένειες αρχίζουν σε όξινο περιβάλλον του οργανισμού, που αποτελεί περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου
Το σώμα είναι θεϊκά σχεδιασμένο νάναι αλκαλικό. Το σώμα όμως γίνεται όξινο από τον σημερινό τρόπο ζωής.  Σχεδόν όλες οι λειτουργίες του οργανισμού παράγουν Οξέα.
Η μέτρηση λοιπόν του ΡΗ των ούρων και του σάλιου, προσδιορίζει το επίπεδο της οξύτητας(δηλητηρίασης) του οργανισμού.   
Όταν το σώμα γίνεται πολύ όξινο θα αντιληφθούμε  έλειψη δυνάμεων, γρήγορη κούραση, αύξηση του βάρους, κακή λειτουργία του εντέρου.   Αρχίζει σιγά σιγά ανάπτυξη οστεοπόρωσης,  αρθρίτιδας, πίεσης, σακχάρου, αυπνίας, πρόωρης γήρανσης, παχυσαρκίας,  πέτρες στα νεφρά   και  προοδευτικά  ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν σε 4 ώρες σε περιβάλλον υψηλού οξυγόνου, που είναι το αλκαλικό περιβάλλον, Τα καρκινικά κύτταρα είναι αναερόβια. Ζουν μόνο με απουσία Οξυγόνου στο κυτταρικό επίπεδο, όπως αναφέρει ο Dr Otto Warburg, (2 Νόμπελ), στο βιβλίο του <The Metabolism of Tumors>Αυτή είναι η Οξιινη κατάσταση του οργανισμού. Τα καρκινικά κύτταρα εκλύουν οξέα στο περιβάλλον τους και διατηρούν  την όξινη κατάσταση. Οι καρκινικοί ιστοί είναι ¨Οξινοι , ενώ οι υγιείς είναι Αλκαλκοί.   Με ΡΗ 7.5 τα καρκινικά κύτταρα τίθενται <εν ύπνω> και με ΡΗ 8.5 πεθαίνουν, ενώ τα υγιή θα ζούν.
Ο Δρ Tullio Simoncini, ογκολόγος  στη Ρώμη,  θεραπεύει τον καρκίνο με Διανθρακική Σόδα.  < www.imva.info/essay_sodium_bicarb.shtml >.  Λογικότατο και απλό,  δεδομένου ότι η γνωστή μας σόδα είναι άκρως αλκαλική, οπότε χορηγούμενη από το στόμα, με αεροζόλ, ενδοφλεβίως  η  ακόμη με καθετηριασμό κατευθείαν  στον όγκο, προκαλεί άμεσα περιβάλλον υψηλού οξυγόνο με αποτέλεσμα την καταατροφή των καρκινικών κυττάρων και του όγκου.  
Ελέγχοντας λοιπόν πανεύκολα την οξύτητα του σώματος με τα Ph Stix μπορούμε να αλλάξουμε την υγεία μας προς το σημαντικά καλύτερο.
Μήπως όμως καπνίζετε;  Κακώς!  Σας συμβουλεύουμε να αποφασίσετε άμεσα να κόψετε το κάπνισμα, πρωταρχικό παράγοντα υγείας. Σας βοηθά αποτελεσματικά και υγιεινά το Amazon Antitobacco,   

2ο βήμα  και το σπουδαιότερο  για να αρχίσει η αποτοξίνωση   είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού.
Από όλες τις τροφές  που ο άνθρωπος και το ζωικό βασίλειο καταναλώνουν, το νερό αποτελεί  τo <Ελιξίριο της ζωής>.. Tο νερό είναι κατά πολύ σημαντικότερη τροφή από το φαγητό.
Πολύ συνοπτικά, το νερό  ρυθμίζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Το νερό είναι ο σύνδεσμος όλων των πνευματικών και σωματικών λειτουργιών.
Αποτοξίνωση  είναι αδύνατη χωρίς  τη σωστή ποσότητα και ποιότητα νερού. 
Το νερό ισχυροποιεί τη φυσική δύναμη του οργανισμού στη θεραπεία ασθενειών και  παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στον μεταβολισμό της ενέργειας  και  στην ύπαρξη αυτής της ζωής.
Ο μέσος ενήλικας  έχει στο αίμα 83% νερό, στους μυς, εγκέφαλο και καρδιά 75%, στα κόκκαλα 22%, στους πνεύμονες 86%, στα νεφρά 83%,  στα μάτια 95%.  Είμαστε ένας…. σάκος από νερό!   Το έμβρυο δε είναι 90% νερό. Όσο καλύτερο νερό πίνει η μητέρα τόσο καλύτερο και το μωρό.  Ηλίου φαεινότερον! 

¨Εχουμε καταντήσει να προσέχουμε   περισσότερο το νερό του  αυτοκινήτου  μας, παρά το νερό που κυκλοφορεί στις φλέβες μας κλπ και που  βασίζεται όλη η υγεία μας.

Το σώμα χάνει περίπου 2-2,5 λίτρα/ημέρα στις διάφορες λειτουργίες του.  Πρέπει λοιπόν να πίνουμε τουλάχιστον 2,5-3 λίτρα, νερό ποιότητος, ανάλογα με το βάρος και τη δραστηριότητα. Ακριβή ένδειξη δίνει το σώμα με τα ούρα. Αυτά πρέπει νάναι περίπου άχρωμα και άοσμα.
Η χρόνια έλλειψη σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού,  αποτελεί την κυρία αιτία των περισσοτέρων  προβλημάτων υγείας. Εξασθενεί το ανοσοποιητικό  και τα κύτταρα αποκτούν ιδιότητες αυτοπολλαπλασιασμού. Προκαλείται περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου και μεγάλης οξύτητας στον οργανισμό, ιδεώδης τόπος ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων και όλων των ασθενειών.
Στο σημερινό  νερό της βρύσης έχουν ανιχνευθεί  πάνω από 75000 επικίνδυνες χημικές ενώσεις. Μικρές δόσεις αυτών εισέρχονται καθημερινά στο σώμα μας.
Οι επιλογές;  Τα εμφιαλωμένα η κάποιο φίλτρο;  Ερευνήστε το σοβαρά!
Για μας, η καλύτερη επιλογή που έχουμε καταλήξει, και η πλέον οικονομική,  η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί μόνιμη και συνεχή καθαρότητα νερού 99,9 %,  είναι οι συσκευές απόσταξης νερού βρύσης, του Αμερικανικού οίκου WATERWISE ΙΝC. Tα μοντέλα 4000 η 9000 με φίλτρο βιολογικής  καρύδας αποτελούν το καλύτερο όπλο αποτοξίνωσης και αντιγήρανσης ,   με άμεση αντανάκλαση στην εμφάνιση.
¨Όταν δε το παραγόμενο αγνό νερό με ΡΗ 7,7  εμπλουτίσθεί με το <ΡΗ BOOSTER>  της Phion Nutrtion που επίσης διαθέτουμε, το ΡΗ θα φθάσει 9-9.5, ενώ 72 πολύτιμα και κατάλληλα  απορροφήσιμα μεταλλικά ιχνοστοιχεία ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον οργανισμό στην επίτευξη του επιθυμητού ΡΗ 7-7.5. Τότε είναι σαν να πίνετε  το νερό της καλύτερης και αγνότερης πηγής του κόσμου, ίσως ανύπαρκτης σήμερα.    

Το 3ο βήμα  αφορά την υπόλοιπη διατροφή.   
Για τη διατήρηση καλής υγείας το σώμα προσπαθεί να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω των νεφρών, της εφίδρωσης και της αναπνοής. Το κύριο νεφρικό σύστημα αποβολής τοξινών πρέπει κανονικά να δίνει μετρήσεις ΡΗ 6,75- 7,25 .
Μετρώντας το βαθμό οξύτητας των ούρων μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το σώμα αποβάλει την κανονική ποσότητα τοξινών. Εάν η αποβολή οξίνων παραγόντων είναι μεγαλύτερη της κανονικής το ΡΗ των ούρων θα είναι περισσότερο όξινο.
Αυτό προσδιορίζει  το βαθμό που το σώμα είναι κορεσμένο από τοξίνες και ότι βρίσκεται σε όξινη κατάσταση.    
Μια άλλη ένδειξη της γενικότερης ισορροποίας του σώματος είναι η μέτρηση του ΡΗ του σάλιου.                    

¨Οταν το σώμα έχει σωστή διατροφή και ικανά αποθέματα μεταλλικών στοιχείων η μέτρηση του ΡΗ στο σάλιο θα είναι  άριστη ΡΗ 7-7,5. Περιβάλλον υψηλού οξυγόνου.  Χαμηλότερες ενδείξεις δίχνουν το βαθμό έλλειψης μεταλλικών στοιχείων στον οργανισμό.
Υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ του ΡΗ του εσωτερικού περιβάλλοντος του σώματος και του ΡΗ των ούρων και του σάλιου.
Τα ούρα και το σάλιο γίνονται όξινα όταν το εσωτερικό περιβάλλον του σώματος γίνεται Οξινο. Περιβάλλον όπου μπορούν να αρχίσουν σιγά σιγά σοβαρές ασθένειες.
Μια καλή λοιπόν  διατροφή  πρέπει νάναι 20% πρωτείνες (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ,η  καλύτερη ποιότης πρωτείνης βρίσκεται στο ασπράδι του αυγού,   φυτικές πρωτείνες  , όσπρια,  κλπ ,    60% λαχανικά/σαλάτες, κατά προτίμηση ωμά  και 20% φρούτα.
Επίσης, συμπληρώματα που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να βρεί την ισορροποία του. Πραγματική ασπίδα ενάντια σην ασθένεια, όπως Ph Booster, PH ion Alkalive Green, Κινοτακάρα, Υγρή βιολογική Χλωροφύλλη, Riddance, χυμός Νόνι, που διαθέτει η εταιρεία μας, κορυφαίες επιλογές υγείας μετά από μεγάλη έρευνα και  μελέτη.

4ο Βήμα:   Εξ ίσου σημαντικός είναι ο καθαρισμός του εντέρου με π.χ Riddencε η σπόρους Psyllium  κλπ, ώστε να επανέλθει σιγά σιγά  η κανονική λειτουργία.
Επίσης άσκηση καθημερινή, π.χ Περπάτημα κλπ τουλάχιστον 30΄λεπτά.

Το αποτέλεσμα θα είναι προοδευτικά εντυπωσιακό στην γενικότερη καλυτέρευση της υγείας, της ενεργετικότητας, της δύναμης, της ποιότητας του ύπνου,  κλπ.
Αυτή η καλυτέρευση θα αντανακλάται στην εμφάνιση, ζωντάνια και ευεξία.
Η προσαρμογή σ έναν υγιεινό τρόπο τρόπο ζωής και διατροφής αποτελεί το καλύτερο όπλο αντιγήρανσης και συνολικής άμυνας του οργανισμού ενάντια σ όλες σχεδόν τις ασθένειες .

Σύντομος κατάλογος όξινων / αλκαλικών τροφών
Οξινες τροφές: Όλα τα κρέατα, μπέϊκον, ψάρια, γαρίδες, αστακός,  γαλοπούλα, κοτόπουλα, αυγά, πίτσες, σκληρά τυριά, μακαρόνια, λουκάνικα, λευκό ψωμί, όλα τα γλυκά και κεϊκ,σοκολάτα, καφές,  φρουκτόζη, ζακχαρούχο και αγελαδινό γάλα, ζάχαρι, μαργαρίνες, καλαμποκέλαιο, κάσιους,  φρουτοχυμοί με ζάχαρι, κόκα κόλα, αλκοολούχα ποτά, ξύδι, φρουτοχυμοί με ζάχαρι, άσπρο ρύζι ξηροί καρποί εκτός των αμυγλάλων κ.α.
Αλκαλικές τροφές:  Χυμοί από λαχανικά, όλα τα λαχανικά, χόρτα,  ακατέργαστο άγριο ρύζι, καρότα, ρεπανάκια, φρέσκο λεμόνι, σιτάρι, κριθάρι, πιπεριές, όσπρια, φασολάκια φρέσκα, μελιτζάνες, αγγούρια, ντομάτες, κουνουπίδι,αβοκάντο, βραστές πατάτες, σουσάμι, παρθένο λάδι ελιάς, ελιές σε λάδι, μελιτζάνες, σόγια,  θαλασσινό αλάτι, μπανάνες,  πεπόνι, καρπούζι και τα περισσότερα, ώριμα, φρούτα  κλπ. 

Μια διατροφή  ποσοστού 80% αλκαλικών και 20% Όξινων  τροφών και σωστή ενυδάτωση με αγνό νερό,  θα μετατρέψει σιγά σιγά την όποια κακή κατάσταση του σώματος σε ισχυρή υγεία και ενέργεια. Τέλος, αλάτι  κατά προτίμηση ακατέργαστο των ωκεανών η των Ημαλαίων, απαραίτητα μισό κουταλάκι του γλυκού την ημέρα με 8-10 ποτήρια νερό
Καλή σας επιτυχία.
Ι. Γεωργίου

NG MED, Aγ. Ελεούσης 98, Μαρούσι 15125, Τηλ. 210 8053300, www.ngmed.gr
 
eled