ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΑΓΝΟ ΝΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Τoυ DR. Ανδρέα Κασσιανίδη - Δ/ντή Ιατρικού Κέντρου Αθηνών/Αγγειοχειρουργoύ
Από όλες τις τροφές που ο άνθρωπος καταναλώνει, το νερό αποτελεί τo <Ελιξίριο της ζωής> όπως η επιστήμη προσδιορίζει.
Τι κάνει όμως το νερό;
-Καλυτερεύει την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα.
-Μεταφέρει τα συστατικά της τροφής. Με τις υδροηλεκτρικές ιδιότητες του διασπά την τροφή σε βασικά στοιχεία για απορρόφηση από τον οργανισμό.
-Ενυδατώνει τα κύτταρα, Διευκολύνει την αναπνοή.
-Απορροφά κραδασμούς στις αρθρώσεις, παίζοντας το ρόλο του αμορτισέρ.
-Ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος.
-Αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα.
-Λιπαίνει τις αρθρώσεις, Ενισχύει την επικοινωνία των κυττάρων.
-Διατηρεί τις ηλεκτρικές ιδιότητες των κυττάρων.
-Ισχυροποιεί τη φυσική δύναμη του οργανισμού στη θεραπεία ασθενειών.
Το νερό παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στον μεταβολισμό της ενέργειας και στην ύπαρξη της ζωής.
Η θεραπευτική χρήση του νερού συναντάται σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Έλληνες, Αιγύπτιοι, Ασσύριοι, Πέρσες , Εβραίοι, Κινέζοι, κ.α όλοι χρησιμοποιούσαν το νερό για τη θεραπεία των πληγών και των ασθενειών.
Είναι επιτακτική ανάγκη η πληροφόρηση του κοινού για το μεγάλο αυτό θέμα, Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό είναι κατά πολύ σημαντικότερο από το φαγητό.
Μην πίνοντας την ποσότητα και την ποιότητα του νερού που απαιτεί το σώμα για μια ζωντάνια και καλή υγεία, σύντομα θα έχουμε προβλήματα υγείας.
Ελάχιστοι γνωρίζουν τις συνέπειες της κρυφής αφυδάτωσης του οργανισμού.
Τι είναι όμως η αφυδάτωση και ιδιαίτερα η κρυφή
Η αφυδάτωση αρχίζει όταν τα ενυδατικά υγρά που εισάγονται στον οργανισμό είναι λιγότερα από αυτά που χάνονται.
Η κρυφή αφυδάτωση συμβαίνει όταν δεν φθάνει ικανοποιητική ποσότητα νερού στα κύτταρα.
Η χρόνια έλλειψη της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού, αποτελεί την κυρία αιτία των περισσοτέρων προβλημάτων υγείας. Εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αποτέλεσμα τα κύτταρα να χάνουν τη ζωτικότητά τους και να αποκτούν ιδιότητες αυτοπολλαπλασιασμού.
Επίσης προκαλεί περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου και μεγάλης οξύτητας στον οργανισμό, ιδεώδη τόπο για την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Ειδικότερα η μακρά και ανεπαρκής ενυδάτωση του σώματος αυξάνει τον κίνδυνο κακοήθειας του παχέως εντέρου, του στήθους, του ουρικού συστήματος, των νεφρών, συκωτιού, του προστάτου και όρχεων.
Αλλά τι νερό είναι το αγνότερο και καλύτερο για τον οργανισμό; Νερό της βρύσης;
Από την βιομηχανική επανάσταση του 2ου Π.Π, το περιβάλλον μολύνθηκε όπως και το πολυτιμότερο αγαθό που χάρισε η φύση. Αποτέλεσμα , η αύξηση αλλεργιών, καρδιοπαθειών, κακοηθειών κλπ.
Στο σημερινό νερό αναβρίσκονται πάνω από 75000 επικίνδυνες χημικές ενώσεις. Μικρές δόσεις αυτών εισέρχονται καθημερινά στο σώμα μας.
H χλωρίωση του νερού άρχισε το 1920 στις ΗΠΑ. Το χλώριο συνδέεται με καρδιοπάθειες, κακοήθειες της χολής, συκωτιού, πάνγκρεας, ουροδόχου κύστεως κλπ.
Η φθορίωση του νερού άρχισε το 1939 , επιχορηγούμενη από τις Βιομηχανίες Αλουμινίου. Το φθόριο, κατάλοιπο της βιομηχανίας Αλουμινίου, με το Αλουμίνιο να συνδέεται με την αύξηση των περιπτώσεων Alzheimer, οστεοπόρωσης και πολλών άλλων.
Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της Ατλάντα των ΗΠΑ, περίπου 1 εκατομμύριο άτομα που πίνουν νερό της βρύσης αρρωσταίνουν κάθε χρόνο, με περίπου 1000 να χάνουν
τη ζωή.
Άρα, το να πίνουμε κατευθείαν νερό της βρύσης , είναι το πλέον ακατάλληλο και επικίνδυνο για την
υγεία μας.
Εμφιαλωμένα;
Μία από τις διαφημίσεις των εμφιαλωμένων βασίζεται στα μέταλλα/ιχνοστοιχεία που προβάλλονται απαραίτητα για την ωφέλεια του νερού.
Ο τύπος και η ποσότητα των μεταλλικών στοιχείων είναι άγνωστα στον κοινό καταναλωτή ο οποίος δεν γνωρίζει ποια είναι καλά και όχι βλαβερά.
Η ουσία όμως είναι ότι έστω και αν διαλέγαμε τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία , αυτά είναι ανόργανα, τα οποία δεν απορροφώνται καλά η καθόλου από τον οργανισμό. Ειδικοί επιστήμονες μας λένε ότι μόνον τα φυτά μπορούν να μετατρέψουν τα ανόργανα στοιχεία σε μορφή εύκολα απορροφούμενη από το πεπτικό σύστημα.
Αυτά τα ωφέλιμα ιχνοστοιχεία τα παίρνουμε από την τροφή και ειδικά από τα πάσης φύσης λαχανικά και φρούτα, τα οποία αποτελούν ενόργανες ενώσεις που απορροφώνται από τον οργανισμό, όπως αναφέρει και το "Αmearican Medican Journal> ότι < οι ανάγκες του σώματος για μέταλλα/ιχνοστοιχεία καλύπτεται μέσω της τροφής και ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ". Οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες χρησίμων στοιχείων. Για παράδειγμα ένα ποτήρι χυμού καρότου περιέχει τόσα χρήσιμα στοιχεία σε οργανική μορφή που ισοδυναμούν με πολλά λίτρα νερό, έστω και αν αυτά ήταν διαλεγμένα και εύκολα απορροφούμενα.
Η εμφιάλωση δε σε πλαστικά μπουκάλια εγκυμονεί κινδύνους, δεδομένου ότι σιγά σιγά εκλύονται στο περιεχόμενο χημικές ουσίες από το πλαστικό ανάλογα και με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τη διακίνηση και συντήρηση αυτών στα σημεία πωλησης.
Οι διεθνείς κανονισμοί επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες στην παραγωγή, εμφιάλωση, μεταφορά και διατήρηση των εμφιαλωμένων.
Τηρούνται όμως;
Τα εμφιαλωμένα, παρόλα αυτά, αποτελούν ίσως μια εύκολη λύση, εναλλακτική μετά από το νερό της βρύσης. Με σημαντικό κόστος, βάρος στη μεταφορά και αμφίβολη ποιότητα, ειδικά τους ζεστούς μήνες.
Τα διάφορα φίλτρα νερού;
Υπάρχουν αρκετά στην αγορά από 100 Ε περίπου μέχρι 1500 Ε. Όλα τα συστήματα φίλτρων νερού, παρέχουν από στοιχειώδη μέχρι αρκετά καλή αφαίρεση πολλών ρυπαντών από το νερό της βρύσης.
Αρνητικό είναι ότι απαιτείται η ετήσια αλλαγή του ανταλλακτικού φίλτρου με αρκετό κόστος.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κανένα σύστημα φίλτρου, ανεξαρτήτως τιμής, δεν μπορεί να παράγει την ίδια ποιότητα νερού σ όλη τη διάρκεια ενός έτους, η μέχρι την αντικατάσταση του φίλτρου του. O σκοτεινός χώρος του φίλτρου είναι ιδεώδης τόπος επώασης βακτηριδίων.
Το παραγόμενο νερό, ανάλογα επίσης και από το πόσο επιβαρημένο είναι το νερό της βρύσης από περιοχή σε περιοχή, μετά από περίπου 2-3 μήνες αρχίζει η προοδευτική μείωση της ποιότητας του νερού μέχρι την αντικατάσταση του φίλτρου.
Κανένα σύστημα καθαρισμού του νερού δεν μπορεί να παράξει 100% αγνό νερό.
Τι λοιπόν;
Μόνο το σύστημα απόσταξης του νερού συνδυασμένο με φίλτρο άνθρακος υψηλής ποιότητας μπορεί να φθάσει το 99% καθαρότητας σε μόνιμη συνεχή βάση, χωρίς υποβιβασμό της ποιότητας του νερού και να μας προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, καλυτερεύοντας την υγεία μας.
Κανένα άλλο σύστημα φίλτρων, δεν μπορεί να παράγει νερό αυτής της καθαρότητας, ειδικά σε συνεχή βάση αφαιρώντας όλυυς τους μολυντές που υπάρχουν στο πόσιμο νερό της βρύσης.
Υπέροχο νερό στην αγνότερη μορφή παράγεται από νερό βρύσης. Με την φυσική μέθοδο απόσταξης που μιμείται τον "Υδρολογικό Κύκλο της Φύσης".
Tο νερό μετατρέπεται σε ατμό υπό συμπίεση, ο οποίος στη συνέχεια υγροποιείται περνώντας μέσα από ένα τελικό φίλτρο, το καλύτερο είναι, από κέλυφος βιολογικής καρύδας.
Το παραγόμενο 100% αποσταγμένο, 99 % αγνό νερό, αποτελεί το καλύτερο όπλο αντιγήρανσης. Προοδευτικά διαπιστώνεται:
-Σημαντική αύξηση της σωματικής και διανοητικής ενέργειας.
-Καλυτέρευση του δέρματος και των ρυτίδων.
-Μείωση του βάρους. Το αίσθημα πείνας πολλές φορές είναι η φωνή του σώματος για νερό. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, καλύψτε την πείνα σας με αγνό νερό. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι που ζητά ο οργανισμός σας.
-Μείωση του πονοκέφαλου και του στρές.
-Καλυτέρευση της καρδιακής λειτουργίας , αρθριτικών, άσθματος και αλλεργιών.
Άραγε τόσο απλά, είναι δυνατή η πλήρης η έστω και μερική αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών περιπτώσεων υγείας; Χωρίς έξοδα και φάρμακα;
Δεν μένει, παρά να το διαπιστώσουμε κ εμείς ακολουθώντας τα πιστεύω των μεγάλων σοφών πολιτισμών της αρχαιότητας, αποκτώντας μια ισχυρή ασπίδα υγείας ενάντια στις ασθένειες μ έναν τόσο απλό και ανέξοδο τρόπο.
Ένα από τα καλύτερα συστήματα απόσταξης που ανταποκρίνεται στις αυστηρότερες προδιαγραφές και εγκρίσεις, με το οποίο έχω εμπειρία, είναι το σύστημα 9000 που παράγεται από την Waterwise Inc των ΗΠΑ.

 

NG MED, Aγ. Ελεούσης 98, Μαρούσι 15125, Τηλ. 210 8053300, www.ngmed.gr
 
eled